Les novetats en reg per al cultiu de tòfona reuneixen 80 persones a Solsona

2016-06-15 11:52

https://www.regio7.cat/solsones  14-06-2016

REDACCIÓ | SOLSONA Conèixer els darrers avenços en sistemes de reg per a plantacions destinades al cultiu de la tòfona negra van portar més d'una vuitantena de persones a assistir a la jornada tècnica celebrada dissabte al Centre Tecnològic Forestal de Catalunya (CTFC).

 

El conreu de tòfona negra és una activitat rendible que presenta produccions mitjanes entre els 20 i 40 Kg/ha i any, a partir dels deu anys en parcel·les de regadiu, tot i que poden arribar a ser molt superiors. És un cultiu que presenta bones perspectives, presents i futures davant d´un mercat mundial creixent. No obstant això, l´estabilitat i l´augment de la producció dependrà en gran mesura de la implantació de sistemes de reg i d´una gestió correcta de les seves necessitats hídriques.

La jornada es va complementar amb una visita a una explotació tofonera amb sistema de regadiu, on també es va veure el mostreig que es fa per al seguiment de plantacions mitjançant tècniques moleculars i una demostració pràctica per a la realització d'aportacions i en acabar l'Associació de Productors de Tòfona de Catalunya va celebrar la seva assemblea anual