L'agermanament de Castella i Lleó i el Piemont sobre la tòfona es materialitzarà "a finals d'any"

2015-09-17 12:03

L'agermanament de Castella i Lleó i el Piemont (Itàlia) al voltant de la tòfona, amb especial incidència a Sòria i Alba, es materialitzarà "a finals d'any o principis del que ve" i serà una "eina flexible" de col·laboració "permanent "d'institucions i empresaris castellans i lleonesos i italians.

El director general de Turisme de la Junta, Javier Ramírez, s'ha reunit aquest dimarts amb la directora de Asohtur (Agrupació Soriana d'Hostaleria i Turisme), Yolanda Santos; amb el representant de l'àrea de micologia de Cesefor, Fernando Martínez Peña; i amb el regidor de Turisme de l'Ajuntament de Soria, Javier Muñoz, per concretar els avenços que s'han produït al voltant d'aquest agermanament, que va sorgir en el darrer Congrés Sòria Gastronòmica de la mà del xef Andrea Tumbarello.

El més immediat serà una reunió al mes d'octubre entre autoritats de Castella i Lleó i del Piemont que se celebrarà a Sòria, per tancar "aspectes tècnics" d'aquesta col·laboració.

Ramírez ha assegurat que la receptivitat de les autoritats i el sector empresarial italians és "magnífica", tant a l'hora de les presentació dels productes (tòfona negra soriana i tòfona blanca d'Alba), com en l'intercanvi de cuiners, participació en fires o celebració de jornades gastronòmiques.

"L'objectiu fonamental i necessari és aconseguir la implicació dels empresaris ia partir d'aquí establir mesures que s'incloguin en el marc de col·laboració de les dues regions", ha explicat el director de Turisme.

De moment, s'ha contactat amb autoritats italianes i també amb els distribuïdors de tòfona blanca de la zona del Piemont, igual que amb cuiners.

Javier Ramírez ha considerat que és "una gran oportunitat" de desenvolupament turístic per Sòria, Castella i Lleó, Alba i Piemont, que s'ha d'articular al voltant de "tota la riquesa micològica i gastronòmica" des d'una perspectiva regional, i no quedar-se "en la signatura d'un document ".

També ha destacat la "col·laboració institucional" amb l'Ajuntament de Soria per "anar de la mà" en aquest projecte i la necessitat que l'agermanament tingui "continguts específics".

"Ha de contemplar continguts des del punt de vista promocional de destinació i també del propi sector des del punt de vista de la comercialització del producte", ha sostingut.

D'aquesta manera, Asohtur remetrà a la Direcció General de Turisme en els propers dies una relació de propostes, en la línia de "enriquir" el projecte amb el que plantegi el sector privat.

"El projecte s'ha anat ampliant, també des del punt de vista territorial, pel que serà de caràcter regional, amb especial protagonisme de Sòria i Alba", ha conclòs Ramírez.