Germans Roca del Celler Can Roca inicien la seva gira americana a Miami

2015-08-12 10:17

eldiario.es  12/08/2015

Aquesta gira és part de la seva aliança amb el banc BBVA de tres anys per portar la gastronomia del millor restaurant del món a diferents ciutats on el xef Joan, el mestre de pastisseria Jordi i el sommelier Josep Roca mostren les seves tècniques i plats i aprenen a la seva vegada de la riquesa gastronòmica de cada lloc que visiten.

 

"Sempre ens hem negat a obrir sucursals de l'Celler, però, gràcies al suport de BBVA podem portar el nostre restaurant durant cinc setmanes a altres llocs on vam gaudir i aprenem molt", va dir a Efe Joan Roca.

Els cuiners van començar la seva gira mundial a Argentina on van compartir amb associacions com Camí Obert que ajuda a la reinserció de joves i d'aquesta experiència van seleccionar a un d'ells per fer pràctiques professionals en el seu restaurant de Girona, catalogat el restaurant número 1 dels 50 millors del món.

"D'Argentina m'emporto la tècnica dels rostits, que segur implementaré en el meu restaurant", va dir Joan Roca, mentre Jordi va assenyalar que s'emporta la maleta plena de dolç de llet per experimentar en les seves postres i Josep els 14 vins argentins amb els que mariden seus plats al segon any d'aquesta experiència.

La segona part és la gira pels Estats Units que visitarà Miami (Florida), Birmingham (Alabama) i Houston (Texas). En les tres ciutats compartiran amb estudiants de cuina i escolliran a dos a cada ciutat perquè facin una passantia de quatre mesos al Celler.

"Sempre hem estat compromesos amb l'aprenentatge. Seleccionem a joves que sobretot tenen ganes, no és una tasca fàcil, però valorem l'actitud, les ganes d'aprendre, compartir, i que tinguin això que és tan important en la cuina: la il·lusió ", va assenyalar el xef.

Cada ciutat que visiten és font d'inspiració i dels seus sabors s'agreguen a una carta principal un homenatge com ho seran les postres que Joan Roca ha creat i que a Miami serà un havà de gelat amb una recreació del gust de fum, però també plats on no faltaran els sabors tropicals i de Sud-amèrica.

"A Miami és fascinant veure la barreja de cultures llatinoamericanes, és una experiència única. A cada lloc que anem no només ens agrada provar i mostrar el que som sinó també ens portem la relació amb altres cuiners i gent al món de la gastronomia que esdevenen amistats de molt de temps ", va afirmar Josep.

A Birmingham estaran presentin els tomàquets verds fregits com un homenatge a la taula del sud ia Houston faran un gest de complicitat a la seva activitat espacial amb unes postres de tòfones que recrearà el gust "de la lluna".

"Diuen que la lluna és molt mineral, així que vaig escollir el gust més mineral que conec que és la tòfona i amb ella com a base farem una esfera amb el costat fosc de la lluna, amb tòfona negra i el clar, amb blanca", ha detallat Jordi Roca.